2011. május 19., csütörtök

Spárgakrémleves pirított szalonnával

Sokáig nem voltam jóban a spárgával. Még tini koromban volt egy rossz élményem a klasszikus "Spárga hollandi mártással" kreációval, és sokáig a spárga közelébe se voltam hajlandó menni. Pár éve elkezdtek vonzani a gyöngyörű spárga csomagocskák a piacokon, és hát most debütáltam spárga téren ezzel a levessel. Ízlett, úgy hogy lesz folytatás.

Hozzávalók:
1 csomag spárga,
3 szál újhagyma,
2 db kisebb burgonya,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl tejszín,
só, bors,

10 dkg füstölt szalonna.



A spárgát vékonyan meghámozzuk, feldaraboljuk, az újhagymát és a fokhagymát felszeleteljük, a burgonyát felkockázzunk. Egy kevés olajon megfuttatjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a spárgát és a burgonyát is. Pár perc alatt összepirítjuk őket, és felengedjük 1 l vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kb. 30 perc alatt puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük. Hígítsuk 1 dl tejszínnel, ha még szükséges sózzuk, borsozzuk és még egyet forraljunk rajta. A megpirított szalonna kockákkal megszórva tálaljuk.

5 megjegyzés:

gondaanyu írta...

Biztosan finom volt. Próbáld meg a zöldet is, az egyszerűbb.

Bianka írta...

Remek lehet én nagyon szeretem, bár én is a zöldet ajánlom sokkal ízesebb

családi tűzhely írta...

Lányok, köszönöm a tippet, próbára teszem a zöldet is:)

Ditta tortái írta...

Én még nem ettem soha,de szívesen megkóstolnám:-)

Kati írta...

Én sem ettem még soha spárgát, de anapokban ez a sláger a blogokon, muszály lesz kipróbálnom, nagyon guszta a levesed, és megkívántattad velem.