2010. július 7., szerda

Reform torta


Ez volt szombaton az egyik szülinapi torta. Apósom régi családi receptje, mindig le tudnak venni vele a lábamról. Most - idő hiány miatt - kooperációban készítettük a férjemmel. Én sütöttem meg a tésztát, a férj pedig a krémért és a díszítésért volt felelős. Igazi tömény, ütős torta. Imádjuk!!!
Hozzávalók:
10 db tojás,
30 és 18 dkg cukor,
30 dkg darált dió,
2 ek. liszt,
10 dkg étcsokoládé,
30 dkg vaj.
A 10 db tojás fehérjét kemény habbá verjük. Ebbe tesszük a 30 dkg cukrot és ugyanannyi darált diót, valamint 2 ek. lisztet. Kivajazott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát, és 250 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, három részbe vágjuk a tésztát.
Töltelék: A 10 tojás sárgáját 18 dkg cukorral habosra keverünk és vízfürdő felett habzásig sűrűre főzzünk. (Véleményem szerint az a torta készítés legidegölőbb része kb. 20-30 perc.) Ha kihűlt a krém, hozzá keverünk 10 dkg olvasztott csokoládét és 30 dkg habosra kevert vajat.
Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat, és a tetejét is ezzel vonjuk be. Tetszés szerint díszítjük. Jelen esetben cukros vajkrémmel és marcipán figurákkal: Shrek a kedvenc mese figura, és foci labda a VB láz miatt.

5 megjegyzés:

Dia írta...

Szeletről nincs kép? Kíváncsi vagyok!

családi tűzhely írta...

Dia, sajnos nincsen. A tortát a buli előtt fotóztam, buli után pedig nem maradt semmi:)

Bianka írta...

Nagyon szépséges

családi tűzhely írta...

Bianka, köszönöm!

toughs írta...

see this site go right here click here for more continue reading this next click to find out more