2011. május 30., hétfő

Fehér babos krém

A ballagásról megérkezve már mindenki nagyon éhes és még inkább szomjas volt. A kitikkadt csapat először is tortilla chipset mártogatott kétféle kencébe. Ezekkel csillapítottuk éhségünket, amíg a főfogás, a grillezett husik elkészültek. A fehér babos krém volt az egyik verzió, kellemesen krémes, lágy ízvilágú kence.

Hozzávalók:
1 doboz fehér bab konzerv,
1 csokor újhagyma,
fél húsleves kocka,
só, bors,
kakukkfű,
0,5 dl olívaolaj.


A karikára vágott újhagymát kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot. Kevés vízzel felöntjük, belemorzsolunk a húsleves kockát, egyet forralunk rajta, majd lassú tűzön kb. 5 percig fűzzük. Ezt követően hozzáadjuk a felaprított kakukkfüvet, felerősítjük a lángot és elforraljuk a főző levet. Hozzáadjuk az olívaolajat, és botmixerrel pürésítjük az egészet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom volt

Kati írta...

Biztos finom volt.

Ditta írta...

Nagyon fincsi lehet szeretjük az ilyen kencéket nagyon.

családi tűzhely írta...

Lányok, tényleg fini volt:)