2011. május 2., hétfő

Zsebes karaj



Hát ez nem egy gyors hétköznapi recept, de ráérős hétvégéken szépen kivitelezhető. A karajt szinten bármivel meg lehet tölteni, nálunk most a sajt és póréhagyma volt kéznél. A variációk száma végtelen, viszont a baconbe tekerést nem hagyjuk ki, kötelező elem:)

Hozzávalók:
1 kg karaj egyben (csont nélkül),
20 dkg bacon szeletelve,
15 dkg trappista sajt,
fél szál póréhagyma felkarikázva,
3 ág rozmaring,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 kg burgonya,
só, bors,
olívaolaj.


A karaj minden oldalát bedörzsöljük sóval és borssal, majd a húsban mély zsebeket vágunk vigyázva arra, hogy ki ne lyukadjon. A zsebeket megszórjuk sóval és borssal, belenyomkodjuk a sajt és póréhagyma szeleteket. Az egészet óvatosan körbe csomagoljuk a bacon szeletekkel. A tetejére fektetjük a rozmaring ágakat és spárgával körbekötözzük. Egy tepsibe helyezve meglocsoljuk olívaolajjal, és egy kevés vizet öntünk alá. 180 fokra előmelegített sütőben lefedve kb. 2 órát sütjük. Félidőben mellé tesszük a hasábokra vágott burgonyát és a fokhagyma gerezdeket. Ha minden megpuhult a fóliát levéve még kb. 20-30 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy szép pirosra süljön.

5 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon szép lett és mutatós!

Bianka írta...

Nagyon szép lett

családi tűzhely írta...

Ottis, Bianka, köszönöm:)

Ditta írta...

Nagyon finom lehet,jól néz ki!:-)

trinity írta...

Hű, tényleg nem hétköznapi a formázása sem, tetszik nagyon!