2013. július 29., hétfő

Tökös-paprikás-paradicsomos tepsis hús



Bőséges az idei töktermés a testvéremnél, nekünk is rengeteg jut belőle. A tökfőzelék, tökleves, rántott tök hármasát megunva új lehetőségek után kutattam. Így került a hétvégére tervezett tepsis flekkenembe a krumpli helyett felkockázott tök (szalonna, tejföl szintén elhagyva). Nagyon finom, jóval könnyedebb, nyári egytálétel lett belőle.

Hozzávalók:
8 szelet tarja,
50 dkg tök,
3 db kápia paprika,
1 db lecsó paprika,
3 db paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só, bors.

A tarja szeleteket sózzuk, borozzuk, megkenjük zúzott fokhagymával, majd kevés olajon átsütjük őket. A kicsumázott paprikákat, a paradicsomot és a vöröshagymát felkarikázzuk. A megpucolt tököt felkockázzuk. A zöldségek felét egy tepsi aljára borítjuk, megsózzuk, borozzuk, kevés olajjal meglocsoljuk. Rápakoljuk a hússzeleteket, és beborítjuk a maradék zöldséggel. Szintén sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal meglocsoljuk. Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük, majd a fóliát levéve további 15 percig pirítjuk.

Nincsenek megjegyzések: