Hétvége a szilva jegyében telt nálunk. Szilva lekvárt főztem (beszámoló jön hamarosan), és szilvás sütit sütöttem.
Szeretem ezt a pikk-pakk összedobható sütit. Most is gyorsan összeállítottam, míg a fiúk az udvaron fociztak. A kellemes illatok becsalogatták őket. A kisebbik legény lelkesen szaladt a sütőhöz, kinyitotta és kissé letörve megállapította: " De Anyu, ilyet már sütöttél!" Szegénykém kicsit csalódott volt, azt hitte, megint valami újdonsággal kísérletezek. Hát igen, nehéz egy gasztroblogger csemete élete:) A süti azért elfogyott.
Hozzávalók:
2 pohár joghurt, 2 db tojás,
2 csomag sütőpor,
1 pohár olaj,
4 pohár liszt,
2 csomag vaníliás cukor
1 pohár cukor,
fél kiló szilva,
fahéj,
barna cukor ízlés szerint.
Méréshez a joghurt műanyag poharát használjuk. Keverjük össze az alkotórészeket a barnacukor , a szilva és a fahéj kivételével, majd a masszát öntsük kivajazott, lisztezett tepsibe. A tészta tetejére pakoljuk a félbe vágott szilvákat (a héj legyen alul). Szórjuk meg barnacukorral és fahéjjal. Légkeveréses sütőben 180 fokon süssük kb. 30-40 percig.
2 megjegyzés:
Nyelek nagyokat, mert érzem a számban az ízét
Bianka, köszi!
Megjegyzés küldése