Ha gombás ételt készítek mindig a nagymamám jut eszembe. Gyermekkoromban csak mi ketten szerettük a családban a gombát. Drága jó nagymamám istenien készítette a gombapörköltet és a rántott gombát tartármártással. Most is a számban érzem az ízüket. Aztán férjhez mentem, és szerencsére a férjem is szereti a gombát. Most kisfiunk lóg kis a sorból. Májon kívül a gombát nem hajlandó még megenni. Mi azért próbálkozunk, hátha megváltozik az ízlése:)
Hozzávalók:
1 közepes cukkini,
fél kg gomba,
3 gerezd fokhagyma,
2 dl tejszín,
só, bors, kakukkfű,
1 csokor petrezselyem,
1 csomag fussili tészta.
A cukkinit, gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk rádobjuk a gombát és a cukkinit és 5 percig erős lángon pirítjuk. Hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, és a lángot lejjebb véve 15-20 perc alatt megpároljuk. Ha megpuhultak a zöldségek felöntjük tejszínnel és ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Végül belekeverjük a felaprított petrezselymet. Egyet forralunk rajta és már kész is.Amíg készül a szósz, a fussilit forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és a szósszal tálaljuk.
2 megjegyzés:
Fenséges, igazán finom lehet
Köszönöm, Bianka!
Megjegyzés küldése