2010. szeptember 3., péntek

Cukkini fasírt feta szósszal


Tegnap este vacsorára készítettem a kis cukkini fasírtokat. Feta szósszal és puha kenyérrel ettük. Korábban tálaltam már sült husik mellé köretként is. Eredetileg a fasírt masszába is teszek aprított petrezselymet, de most már a szósznál elfogyott az otthoni készletem, így a fasírtba nem jutott.

Hozzávalók a fasírthoz:
1 közepes cukkini,
1 gerezd fokhagyma,
1 tojás,
2-3 ek. liszt,
só, bors.

A cukkinit lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Utána jól kinyomkodjuk, hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, a tojást, a lisztet és megborsozzuk. Forró olajba evőkanállal kis fasírtokat szaggatunk, és kisütjük.

Hozzávalók a szószhoz:
25 dkg feta sajt,
3 dl tejföl,
fél citrom leve,
2 gerezd fokhagyma,
4 ek. olivaolaj,
bors,
1 csokor petrezselyem.

A fetasajtot villával összetörtjük, hozzáadjuk a tejfölt, az olivaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, és botmixerrel pépesítjük. Borsozzuk, és végül belekeverjük a felaprított petrezselymet.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

nagyon kellemes összeállítás, jaj de ennék belőle. Hamarosan ebéd :)

családi tűzhely írta...

Bianka, szívesen küldenék belőle

Chef Viki írta...

Legjobbkor! Ott egy darab feta a hűtőben! Köszi :-)

családi tűzhely írta...

Chef Viki, remélem, ízlett?!