Még egy szaloncukor recept. A zserbó nagy kedvenc nálunk. Ennek a sütinek az ízvilága ihlette ezt a szaloncukrot.
Hozzávalók:
20 dkg darált dió,
2 ek. méz,
2 ek. baracklekvár,
6-8 db felaprított aszalt sárgabarack,
15 dkg étcsokoládé,
1 ek. olaj.
A hozzávalókat - a csokoládé és az olaj kivételével - összedolgozzuk, majd szaloncukrokat formázunk belőle. A felolvasztott olajos csokoládéba mártjuk őket, és hűtőben hagyjuk, hogy megdermedjenek. Végül csomagoljuk a szaloncukrokat.
3 megjegyzés:
Azt hiszem már az idén sem készítek házi szaloncukrot, de az ötletet elraktározom jövőre:)
Kati, még nem késő:)
Hasonlóan a receptedhez, készítettem az idén a zserbó bonbonokat. Köszönöm az ötletet.
Megjegyzés küldése