2011. december 18., vasárnap

Datolyás-mákos torta

Egy pikk-pakk összedobható torta, akár az utolsó pillanatra. A datolya helyett más aszalt gyümölcs is szabadon használható. Én most 18 cm-es formában készítettem, nagyobb formában kicsit laposabb lesz a végeredmény. Nálunk kötelező darab mellé a tejszínhab:)

Hozzávalók:
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
2 db tojás,
12 dkg darált mák,
20 dkg liszt,
3 dl tej,
2 tk. sütőpor,
20 dkg felaprított aszalt datolya.



A megolvasztott margarinba belekeverjük a cukrot és a tojásokat, majd mehet bele szép sorban a többi hozzávaló is. Jó alaposan összekeverjük, és margarinozott, lisztezett formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsül.

Nincsenek megjegyzések: