2011. december 4., vasárnap

Mandulás labdák

Hétvégén nekifogtunk - kisfiam hathatós közreműködésével - az adventi aprósütemények készítéséhez. Ezek a kis mandulás labdák kerültek ki elsőnek a kezünk alól. Hihetetlen, hogy az illatoknak milyen varázs ereje van. A fahéj, a vanília, a mandula aromája azonnal karácsonyi hangulatot teremtett az egész lakásban.

Hozzávalók:
15 dkg margarin,
35 dkg liszt,
20 dkg őrölt mandula,
12 dkg cukor,
1 kk. vanília aroma,
1 db tojás,
1 tk. sütőpor,
1 kk. fahéj,
olvasztott csokoládé a díszítéshez.


A margarint a cukorral krémesre keverjük, majd mehet bele a tojás és a vanília. A lisztet elkeverjük a mandulával, a sütőporral, a fahéjjal, és a margarinos keverékhez adjuk. A tésztából kis golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk.

Nincsenek megjegyzések: