2011. december 21., szerda

Királyszelet

Gyümölcskenyér nélkül nincs Karácsony. A tavalyi Fügés-diós gyümölcskenyér után idén ezzel a verzióval jelentkezem. A több mint 40 éves receptre egy gasztromagazinban bukkantam, nagy sikere volt a munkahelyi Kari-partyn.

Hozzávalók:
15 dkg margarin,
5 db tojás,
15 dkg cukor,
1 ek. rum vagy aroma,
10 dkg durvára vágott dió,
10 dkg mazsola,
15 dkg liszt,
1 citrom reszelt héja,
5 dkg olvasztott csokoládé a díszítéshez.


A tojásokat szétválasztjuk, habosra keverjük a Ramát a cukorral, a tojássárgákkal és a rummal, majd hozzáadjuk a diót, a felvert tojásfehérjét, a lisztet, a mazsolát és a reszelt citromhéjat. Jól összekeverjük, és az őzgerincformába öntjük. 40-45 percig sütjük 160 °C fokon.

A sütemény tetejét olvasztott csokoládéval, vagy cukormázzal megdíszítjük, megszórhatjuk mandulával, dióval is.

Nincsenek megjegyzések: