Hozzávalók:
15 dkg margarin,
5 db tojás,
15 dkg cukor,
1 ek. rum vagy aroma,
10 dkg durvára vágott dió,
10 dkg mazsola,
15 dkg liszt,
1 citrom reszelt héja,
5 dkg olvasztott csokoládé a díszítéshez.
A tojásokat szétválasztjuk, habosra keverjük a Ramát a cukorral, a tojássárgákkal és a rummal, majd hozzáadjuk a diót, a felvert tojásfehérjét, a lisztet, a mazsolát és a reszelt citromhéjat. Jól összekeverjük, és az őzgerincformába öntjük. 40-45 percig sütjük 160 °C fokon.
A sütemény tetejét olvasztott csokoládéval, vagy cukormázzal megdíszítjük, megszórhatjuk mandulával, dióval is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése