2011. december 12., hétfő

Aszalt szilvás-marcipános szaloncukor




Idén is nekifogtam a szaloncukrok készítésnek. A tavalyi jól bevált Diós-mazsolás és Fügés-mazsolás szaloncukrok mellett új ízekkel is kísérletezgetem. Családunk minden tagja szereti a marcipánt és az aszalt gyümölcsöket, így megszületett meg ez a variáció. Kisfiam is lelkesen segített, a csomagolás pedig teljesen az ő kézét dicséri.

Hozzávalók:
20 dkg őrölt mandula,
10 dkg porcukor,
2 tk. madulaaroma,
5 dkg felaprított aszalt szilva,
2-3 ek. víz,
15 dkg étcsokoládé,
1-2 ek. olaj.


A hozzávalókat - a csokoládé és az olaj kivételével - jó alaposan összegyúrjuk. Enyhén vizes kézzel szaloncukrokat formázunk a masszából. A csokoládét az olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, és megforgatjuk benne egy villa segítségével a szaloncukorokat. Hideg helyre tesszük őket, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, és már csomagoljuk is.










Nincsenek megjegyzések: