2011. december 15., csütörtök

Zserbós szaloncukor

Még egy szaloncukor recept. A zserbó nagy kedvenc nálunk. Ennek a sütinek az ízvilága ihlette ezt a szaloncukrot.


Hozzávalók:

20 dkg darált dió,

2 ek. méz,

2 ek. baracklekvár,

6-8 db felaprított aszalt sárgabarack,

15 dkg étcsokoládé,

1 ek. olaj.


A hozzávalókat - a csokoládé és az olaj kivételével - összedolgozzuk, majd szaloncukrokat formázunk belőle. A felolvasztott olajos csokoládéba mártjuk őket, és hűtőben hagyjuk, hogy megdermedjenek. Végül csomagoljuk a szaloncukrokat.

3 megjegyzés:

Kati írta...

Azt hiszem már az idén sem készítek házi szaloncukrot, de az ötletet elraktározom jövőre:)

családi tűzhely írta...

Kati, még nem késő:)

Csilla Andi írta...

Hasonlóan a receptedhez, készítettem az idén a zserbó bonbonokat. Köszönöm az ötletet.