2011. december 31., szombat

Lencsesaláta

Hihetetlen gyorsan elteltek a Karácsonyi Ünnepek, a családlátogatásokból hazaérve, már itt is van a Szilveszter. Lehet újra sütni, főzni, és jó társaságban, jókat kajálni:)

Többek között ez az lencsesaláta készült nálunk. Lencsekonzervet használtam, ezért a lencse főzéssel nem kellett bajlódni, és így a saláta villámgyorsan összedobható.

Hozzávalók:
1 doboz lencsekonzerv (400 g-os),
1 fej lilahagyma,
10 dkg olajbogyó,
10 dkg füstölt sajt (jelen esetben fokhagymás ízű),
1 ek. fehérborecet,
2 ek. olívaolaj,
só, bors, oregánó.


Az átmosott, lecsepegtetett lencsét egy tálba öntjük, hozzákeverjük a felaprított lilahagymát, a félbe vágott olajbogyót, a felkockázott sajtot. Az olívaolajat az ecettel és a fűszerekkel kikeverjük, és meglocsoljuk vele a lencsesalátát.






4 megjegyzés:

Petra írta...

Ötletes recept! Boldog Új Évet kívánok!

Hobbychef írta...

Guszta, s remélem szerencsét hoz. BUÉK!

Jutka írta...

Örömteljes Boldog Új Évet kívánok!

családi tűzhely írta...

Petra, köszi!

HObbychef, én is nagyon remélem:)

Jutka, köszönöm!