2011. december 13., kedd

Aszalt barackos vajas keksz

Még egy keksz az adventi aprósütemények sorából. A gyerek iskolai Mikulás bulijára készült ez a finom kekszecske. Nálam most aszalt barack került a vajas alapba, de bármilyen más aszalt gyümölccsel kiválóan működik.


Hozzávalók:

25 dkg vaj,

25 dkg cukor,

40 dkg liszt,

2 db tojássárgája,

1 kk. szódabikarbóna,

15-20 dkg aszalt sárgabarack,

1-2 kk. vaníliaaroma,


A vajat habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a két tojássárgája és a vaníliaaroma. A lisztet és a szódabikarbónát belekeverjük a vajas masszába, végül a felaprított aszalt barackot is beledolgozzuk. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt megsülnek.






2 megjegyzés:

Gerdi írta...

Annyira finomak tudnak lenni ezek az egyszerűen elkészíthető vajas kekszek! Az aszalt barack meg "hab a tortán":-)

családi tűzhely írta...

Gerdi, köszi:) Tegnap megcsináltuk az aszalt áfonyás vátozatot is, az is nagyon finom lett.