Igazi tápláló egytálétel, ebben a hideg időben különösen jól esik. Ha már unjuk a egyszerű sült kolbit, kiváló alternatíva a kóstolóba kapott kolbász felhasználására.
Hozzávalók:
80 dkg sütnivaló kolbász,
1 kg zöldség vegyesen (jelen esetben zöldbab, répa, kukorica, karfiol)
1 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
só, bors.
Egy tűzálló tálat kiolajozunk. A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, illetve felaprítjuk. Egyenletesen elterítjük a tűzálló tálban, majd sózzuk, borsozzuk. A kolbászt kibontjuk a bélből, és egyenletesen elterítjük a zöldségeken. A tálat alufóliával beborítjuk és sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük. Ezután levesszük a fóliát, az egyveleg tetejét meglocsoljuk tejföllel, és 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe.
4 megjegyzés:
Ilyet én is szoktam - imádjuk :-) Így a pasik is megeszik a zöldségeket :-DD
Izgalmas, finom lehet
Én is imádnám,de nekem melegben is jó lenne:-)
Chef Viki, igen a pasiknak mindig kell husi:)
Bianka, köszi.
Ditta, csak az a baj, hogy meleg időben nem igazán kapunk kostolókat:)
Megjegyzés küldése