2011. január 5., szerda

Káposztás lencseleves virslivel és kolbásszal

Ez a leves a kényszer hatására született:) Újévkor muszáj lencsét enni, ám a meggyötört gyomorral a savanyúkáposzta leves tesz csodát. Létezik tökéletes megoldás? Igen, ebben a levesben van lencse, savanyú káposzta és természetesen kolbász és virsli. Itt minden adva van egy tökéletes újévi leveshez.

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 szál póréhagyma,
20 dkg sárgarépa,
1 doboz lencsekonzerv,
40 dkg savanyú káposzta,
1 pár virsli,
20 dkg füstölt kolbász,
1 kk. pirospaprika,
1 babérlevél,
1 kk. köménymag,
só, bors,
1,5 l húsleves.

Forró olajban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a savanyú káposztát, és 3-4 percig pirítjuk. Belekeverjük a karikára vágott pórét, sárgarépát és füstölt kolbászt. Pár percig együtt pirítjuk őket. Hozzáadjuk a fűszereket: só, bors, pirospaprika, babérlevél, köménymag. Felöntjük a húslevessel és fedő alatt, mérsékelt tűzön 30 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a lencsét, a felkarikázott virslit, és további 5 percig főzzük, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.



5 megjegyzés:

Bianka írta...

Hű izgalmas, nagyon finom lehet

Cukroskata írta...

Ez nagyon jó, én eddig csak babos káposztalevest főztem, de ezt feltétlenül kipróbálom :-)

családi tűzhely írta...

Bianka, köszönöm.

Cukroskata, remélem, ízleni fog:)

Bonbon mánia írta...

Ez nagyon klassz, majdnem ugyanilyet néztem ki az egyik újságomból:-))
Imádom a lencsét is és a káposztát is:-))

családi tűzhely írta...

Bonbon mánia, tényleg finom kombináció:)