Hozzávalók:
8 dkg mazsola,
20 dkg aszalt füge,
10 dkg dió,
12,5 dkg margarin,
6 db tojás,
1 csipet só,
10 dkg porcukor,
10 g vaníliás cukor,
25 dkg liszt,
1/2 tasak sütőpor,
1 púpozott ek. kakaópor,1 ek. mézeskalács fűszerkeverék,
1/2 dl rum,
6-8 ek. tej.
A mazsolát forró vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A margarint felolvasztjuk, és hűlni hagyjuk. A tojássárgájákat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a margarint. A lisztet, a sütőport, a kakaót, fűszerkeveréket, a mazsolát, a feldarabolt fügét, a durvára vágott diót összekeverjük. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A tojásos keverékhez felváltva óvatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket és a tojáshabot, végül hozzáöntjük a rumot. Ha a massza nagyon kemény, 6-8 ek. tejjel lazítjuk.
Egy őzgerinc formát kimargarinozunk, lisztezünk és ebbe simítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. A süti teteje kissé berepedezik, de ez teljesen normális, ne aggódjunk. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve tálaljuk
5 megjegyzés:
Nekem pedig a te gyümikenyered tetszik! Van is itthon fügém hozzá! :-))
Hát igen ezek azok a dolgok amiknek nincs idejük puhulni:-),nem csodálkozom rajta,nagyon finom lehetett!
Én is imádom, a férjem pedig rajong a dús gyümölcskenyerekért! Tetszik nagyon!
Majd nézzél be hozzám kérlek szeretnék valami adni Neked:-)
Mézigörl, nem mondom, gyorsan reagálsz a kihívásokra:)
Ditta, köszönöm a bókot és a díjat is!!!
Trinity, jó ízlése van a férjednek is:)
Megjegyzés küldése