2011. január 28., péntek

Kolbászos zöldségegyveleg

Igazi tápláló egytálétel, ebben a hideg időben különösen jól esik. Ha már unjuk a egyszerű sült kolbit, kiváló alternatíva a kóstolóba kapott kolbász felhasználására.


Hozzávalók:
80 dkg sütnivaló kolbász,
1 kg zöldség vegyesen (jelen esetben zöldbab, répa, kukorica, karfiol)
1 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
só, bors.

Egy tűzálló tálat kiolajozunk. A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, illetve felaprítjuk. Egyenletesen elterítjük a tűzálló tálban, majd sózzuk, borsozzuk. A kolbászt kibontjuk a bélből, és egyenletesen elterítjük a zöldségeken. A tálat alufóliával beborítjuk és sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük. Ezután levesszük a fóliát, az egyveleg tetejét meglocsoljuk tejföllel, és 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe.

4 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Ilyet én is szoktam - imádjuk :-) Így a pasik is megeszik a zöldségeket :-DD

Bianka írta...

Izgalmas, finom lehet

Ditta tortái írta...

Én is imádnám,de nekem melegben is jó lenne:-)

családi tűzhely írta...

Chef Viki, igen a pasiknak mindig kell husi:)

Bianka, köszi.

Ditta, csak az a baj, hogy meleg időben nem igazán kapunk kostolókat:)