2011. január 1., szombat

39. VKF: Aszalt szilvával töltött karaj

Szilveszteri vacsoránk egyik szereplője volt ez a finom töltött hús. Igaz, hogy sokáig sül, de tényleges munka nem sok van vele. Gyorsan betöltjük, megfűszerezzük és mehet a sütőbe. Amíg süldögél, lehet készülődni a szilveszteri bulira, vagy jelen esetben (nálunk) beteg gyereket ápolni. A husi finom lett, a gyerek pedig már jobban van azóta:)


Hozzávalók:
egy nagyobb darab karaj (csont nélkül),
10-12 szem aszalt szilva,
3-4 szelet bacon,
1 dl olivaolaj,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 kk. mustár,
1 kk. méz,
só, bors.
A karajt óvatosan félbevágjuk. Kívül, belül besózzuk. Belül kibéleljük a bacon szeletekkel. Középen szépen kirakjuk az aszalt szilvával, és óvatosan visszahajtjuk a tetejét. A széleit fogpiszkálóval összetűzzük.
Az olivaolajat, a mustárt, a mézet, a péppé zúzott fokhagymát sóval és borssal összekeverjük. A karajt olajjal kikent tepsibe helyezzük, és az fokhagymás olajjal mindenütt jól bekenjük. A tepsit lefedjük, és lassú tűzön (150 fokon) legalább 2 órán át sütjük. Az utolsó 5-10 percben levesszük a fóliát és pirosra sütjük a husit.



2 megjegyzés:

Ditta írta...

Finom lehetett a karaj,nagyon jól néz ki:-)

családi tűzhely írta...

Ditta, köstönöm, finom volt:)