Dolce Vita szülinapi felhívására készült ez a remek sütemény. Igazán könnyű elkészíteni, kezdők is bátran nekifoghatnak. Váratlan vendégek betoppanásakor is gyorsan az asztalra varázsolható. Ragacsos, krémes, tömény csokis élvezet egy kis kávéval és dióval megbolondítva.
Kedves Dolce Vita, nagyon boldog blogszülinapot, még számtalan csodás receptet és fotót kívánok Neked!
9 dkg liszt,Hozzávalók:
6 dkg vaj,
fél tk. sütőpor,
2 db tojás,
12 dkg étcsokoládé,
18 dkg barnacukor,
1 ek. instant kávé,
5 dkg dió.
A kávét egy evőkanál forró vízben elkeverjük, és félre tesszük, amíg kihűl. A csokoládét darabokra törjük, és a vajjal együtt felolvasztjuk. A cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt kávét és a vajas csokoládét. Alaposa átkavarjuk. A sütőporral összekevert lisztet fokozatosan beledolgozzuk a masszába, végül belekeverjük a durvára vágott diót is. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és tésztát beleöntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
6 megjegyzés:
Pfffff... Imádom!
Próba!!!
Óóóó, én is imádnám - kávé mellé vagy helyett :)
Nagyon finom, kérhetnék
Chef Viki, neked biztonsan ízleni fog.
Erinacea, bármikor, bármivel:)
Bianka, faxolom:)
Ebből kéérek :)
Szívesen küldök belőle:)
Megjegyzés küldése