2011. január 16., vasárnap

Kávés brownie

Dolce Vita szülinapi felhívására készült ez a remek sütemény. Igazán könnyű elkészíteni, kezdők is bátran nekifoghatnak. Váratlan vendégek betoppanásakor is gyorsan az asztalra varázsolható. Ragacsos, krémes, tömény csokis élvezet egy kis kávéval és dióval megbolondítva.
Kedves Dolce Vita, nagyon boldog blogszülinapot, még számtalan csodás receptet és fotót kívánok Neked!
Hozzávalók:
9 dkg liszt,
6 dkg vaj,
fél tk. sütőpor,
2 db tojás,
12 dkg étcsokoládé,
18 dkg barnacukor,
1 ek. instant kávé,
5 dkg dió.

A kávét egy evőkanál forró vízben elkeverjük, és félre tesszük, amíg kihűl. A csokoládét darabokra törjük, és a vajjal együtt felolvasztjuk. A cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt kávét és a vajas csokoládét. Alaposa átkavarjuk. A sütőporral összekevert lisztet fokozatosan beledolgozzuk a masszába, végül belekeverjük a durvára vágott diót is. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és tésztát beleöntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

6 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Pfffff... Imádom!

Próba!!!

Erinacea írta...

Óóóó, én is imádnám - kávé mellé vagy helyett :)

Bianka írta...

Nagyon finom, kérhetnék

családi tűzhely írta...

Chef Viki, neked biztonsan ízleni fog.

Erinacea, bármikor, bármivel:)

Bianka, faxolom:)

Ottis írta...

Ebből kéérek :)

családi tűzhely írta...

Szívesen küldök belőle:)