2010. április 1., csütörtök

Káposztás-burgonyás lepény



Még egy böjti étel húsvét előtt. Metélőhagymás túrókrémmel ettük ebédre, de bármilyen sült hús mellé is jó köret lehet. Ha valaki nem bírja a hagymát nyugodtan kihagyhatja belőle.

Hozzávalók:

60 dkg burgonya,

40 dkg fejes káposzta,

2 tojás,

2 ek. tejföl,

2 ek. olaj,

1 fej vöröshagyma,

só, bors.

A megmosott burgonyát sós vízben félpuhára főztem. A megmosott káposztát vékony csíkokra gyalultam, a hagymát apró kockákra vágtam. A meghámozott burgonyát lereszeltem. A tojásokat, a tejfölt és az olajat habverővel simára kevertem. A burgonyát, a káposztát és a hagymát egy tálban összekevertem a tojásos keverékkel. Egy kivajazott tepsiben egyenletesen eloszlattam és előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütöttem.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

családi tűzhely írta...

Köszi Bianka:)

Antal Zoltán írta...

Most lett kész isteni finom, köszönöm :)