2010. április 29., csütörtök

Tavaszi túrókrém



Sokszor fej törést okoz, hogy mit tegyek a kenyérre. A felvágottak hamar unalmasak lesznek, és nem is igazán egészségesek. A friss tavaszi zöldségek adták az ötletet ehhez a kencéhez.

Hozzávalók:

25 dkg krémes túró,
1 ek. olivaolaj,
2 ek. tejföl,
2 kisebb sárgarépa reszelve,
1 csokor retek reszelve,
1 marék snidling apróra vágva,
1 csomag újhagyma apróra vágva,
só, bors.

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és - ha kibírjuk - hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek. Nekünk ez nem sikerült, rögtön kenyérre kentük és elfogyasztottuk. Színtiszta tavaszi élvezet.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Ez finom lehet, ki kéne próbálnom

Chef Viki írta...

Jaj, ez nálunk is örök dilemma! Szuper ez a kence!

családi tűzhely írta...

Köszönöm lányok!