Vasárnap szinte egész nap a kertben ügyködtünk. Próbáltunk a - tavalyi lakásfelújítás következtében leamortizált - kertünkbe új életet lehelni. Kellett valami gyors ebéd. Volt itthon egy üveg pestó és csirkemell a hűtőben. Ebből adódott ez a már többször bevált étel.
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell filé,
2 ek. liszt,
só és bors,
1/2 dl fehér bor,
2 dl tejszín,
olaj, vaj,
1 üveg pestó szósz,
petrezselyemzöld.
A csirkemellet felkockáztam, és megforgattam a sós, borsos lisztben. Egy serpenyőben felhevítettem az olajos-vajas keveréket, majd ebben több részletben, közepes lángon kb. 5-10 perc alatt megsütöttem a csirke kockákat. A készre pirult csirkét kiszedtem egy tálra, és félre tettem. Az üres serpenyő alatt a tüzet felerősítettem, beleöntöttem a bort (ha nem volt otthon bor, balzsamecetet használtam, úgy is nagyon finom lett), vigyázni kell mert nagyon csap. Amint az alkohol elpárolgott (pár perc), lejjebb vettem a hőfokot, és visszaraktam a csirkét a serpenyőbe. Ráöntöttem a pestót, a tejszínt és jól összeforraltam az egészet. Végül megszórtam a petrezselyemzölddel. Akinek sok ideje van, házilag is elkészítheti a pestót, úgy biztosan még fenségesebb.
2 megjegyzés:
Nyami ez finom lehet ;)
Köszi Bianka!
Megjegyzés küldése