2010. április 8., csütörtök

Kefires kiflik

Az elmúlt hétvégén család látogatás miatt sokat utaztunk. Útravalónak - hamuban sült pogácsa helyett - készítettem a kefires kiflit. Jó pár éve egy kolleganőmtől kapta a receptet. Egy kicsit macerás az elkészítése, de mennyei íze kárpótol érte. Az egész család lelkesen fogyasztja.

Hozzávalók:
Tészta:
70 dkg liszt,
2 db tojás,
5 dkg élesztő,
2 dl tej,
2 ek. cukor,
2 dl kefir,
1 dl olaj.

Töltelék:
25 dkg Ráma margarin,
1 ek. só.

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, 9 cipót formázunk belőle és így kelesztjük fél óráig. Közben a margarint a sóval habosra keverjük. A megkelt cipókat lapos tányér nagyságúra nyújtjuk. Három lapot a sómártással megkenve egymásra rakunk. A tésztát 16 részre vágjuk, és a cikkeket feltekerjük. A kifliket tojással megkenjük és tetejére reszelt sajtot szórunk. Kb. 20-30 perig sütjük 180 fokos sütőben.








2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon kis guszták :)

családi tűzhely írta...

Köszi Bianka!