2010. április 15., csütörtök

Mexikói egytálétel gyorsan


A tegnapi vacsora ez a mexikói ihletésű étel volt. Férj urammal mindketten szeretjük a csípős ízeket, de ha a kisfiunk is eszik belőle, főzéskor az erős fűszerekből csak módjával teszek az ételbe, majd mindenki magának ízesíti tovább a tányérján. Remélem, ha a fiunk már nagyobb lesz, lassan megkedveli az erősebb ízeket.

Hozzávalók:
1/2 kg darált sertéshús,
1 fej vöröshagyma,
1 doboz hámozott paradicsom konzerv,
1 doboz kukorica konzerv,
1 doboz vörösbabkonzerv,
bármilyen mexikói fűszerkeverék (csak csípjen) ízlés szerint,
2 kiskanál kakukkfű,
só, bors ízlés szerint,
olaj.

Az olajat egy lábosban felmelegítem, ebben megpárolom a vöröshagymát 3-4 perig, majd beleteszem a darálthusit, és megpirítom. Ha megpirult beleteszem a fűszereket és kb. fél deci vizet öntök hozzá, hogy a hús oda ne égjen. Hozzáöntöm a paradicsomkonzervet és lefedve, lassú tűzön főzöm kb. 15-20 percig. Ez az idő elegendő ahhoz, hogy a hús megpuhuljon és átvegye a fűszerek ízét. Ezután beleöntöm a kukorica és babkonzervet. Egyet forralok rajta, hogy az ízek összeérjenek és kész a vacsora.

3 megjegyzés:

Thrini írta...

Mi is szeretjük, és szintén csípősen. :)

Bianka írta...

Nagyon guszta, imádjuk

családi tűzhely írta...

Hát igen a csípős kaják isteniek!