Már a harmadik receptet készítettem a Tokaji borecetek segítségével. Nagyon tetszenek ezek az
ecetek, nem is hasonlítanak az általam korábban használtakhoz. Már az színük is szép, nem zavaros, az ízük pedig kellemesen báronyos, egyáltalán nem bántóan erős, illetve savanyú. Most megint egy saláta készült, grill husik mellé ettük kísérőnek.Hozzávalók:
2 db paradicsom,
3-4 gerezd fokhagyma,
25 dkg rukola,
5 dkg olajbogyó,
5 dkg feta sajt,
4 ek. olívaolaj,
3 ek. tokaji kakukkfüves borecet,
só, bors.
A paradicsomokat félbe vágjuk, a fokhagyma gerezdeket felszeleteljük. Két-két szelet fokhagymát óvatosan belenyomunk a félbevágott paradicsomok húsába. Kevés forró olajon először a paradicsomok egyik oldalá süjtük 3-4 percig, majd óvatosan megfordítjuk és további 3 percig sütjük őket. Az olívaolajat, a borecettel, sóval és borssal egy csavaros üvegben jól összerázzuk.
Egy salátás tálba öntjük a megmosott rukolát, ráfektetjük a sült paradicsomokat, mellé szórjuk a felkockázott fetát, az olajbogyókat és bőven meglocsoljuk az öntettel.
6 megjegyzés:
Sosem ettem még sült paradicsomot, de a tokaji borecetekből én is kértem, kiváncsi vagyok megjönnek-e.
Finom lehet!
Kati, biztos sikeresen oda érnek, és nem fogsz csalódni, nagyon kellemes termékek.
Ottis, az volt:)
Bianka, köszönöm!
Tokaji borecetből lehet rendelni a próbacsomagot?Ha igen akkor hol?
Nelli, e-mailben keresett meg Formanek Csenge a cég képviseletében, ő biztos tud neked felvilágosítást adni. Levélcíme:formanek.csenge@borecet.hu
Megjegyzés küldése