Adós vagyok még a húsvét után készített leves receptjével. Kiváló módja ez a maradék sonkalé és sonka felhasználásának. Fűszerekre nincs is szükség, mert az ízes sonkalé az alapja mindennek, a tárkonyos ecet pedig kellemesen megsavanyítja.
20 dkg füstölt-főtt sonka,
2 szál répa,
1 szál petrezselyem gyökér,
2 db nagyobb burgonya,
1 l sonkalé,
0,5 l víz,
1,5 tk. pirospaprika,
3 ek. tejföl,
1 ek. liszt,
2-3. ek. tokaji tárkonyos borecet,
egy csokor petrezselyemzöld.
Hozzávalók:
20 dkg füstölt-főtt sonka,
2 szál répa,
1 szál petrezselyem gyökér,
2 db nagyobb burgonya,
1 l sonkalé,
0,5 l víz,
1,5 tk. pirospaprika,
3 ek. tejföl,
1 ek. liszt,
2-3. ek. tokaji tárkonyos borecet,
egy csokor petrezselyemzöld.
A felkockázott sonkát és zöldségeket kevés olajon megfuttatjuk, rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük a sonkalével, illetve a vízzel. Forrás után lefedve kb. fél óráig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Tejföllel behabarjuk, ízlés szerint ízesítjük tárkonyos ecettel és bőven megszórjuk felaprított petrezselyemmel.
3 megjegyzés:
Hát ez csúcs
Biztos finom, igazán guszta!
Bianka, szerintem is:):):)
Ottis, köszönöm!
Megjegyzés küldése