Hétvégén ünnepeltük a férjem születésnapját. Jó pár éve együtt vagyunk, de én nem emlékszem, hogy ezt a napot ne a szabadban ünnepeltük volna. Most is így indultunk, a marhapörkölt még éppen elkészült az udvaron (igaz hatalmas szélvihar közepette), de megenni már a lakásban kellett. A kellemes időre készülve egy könnyű tortát készítettem, de mire feltálaltam már dermesztő hideg volt (be kellett fűteni a lakásban, hogy a vendégek meg ne fázzanak). A tortát én készítettem, de a díszítés a kisfiam keze munkája. Mindenáron segíteni akart, így a nagy rohanásban a díszítést rá bíztam. Az epreket ide-oda pakolgatta, és a sablonnal is elcsúszott, de azért ügyes volt, ugye?:)
Hozzávalók:
1 kg krémes, sovány túró,
1 nagy pohár joghurt,
12 lap zselatin,
15-20 dkg porcukor,
50 dkg eper.
A joghurtot a túróval és az ízlés szerinti porcukorral lassú tűzön összemelegítjük. Vigyázzuk arra, hogy ne forrjon! A zselatin lapokat a tasakon leírtak szerint vízbe áztatjuk, majd a túrós krémhez keverjük. Amikor a krém kihűlt és már kezd megdermedni, beleöntjük egy tortaformába. Az összedarabolt epreket belenyomkodjuk a krémben, hogy szépen elmerüljenek. Minimum egy éjszakára hűtőbe tesszük. Eper darabokkal díszítjük.
4 megjegyzés:
Fincsi-fincsi, mi is szeretjük.:-))
Nagyon szép!
Lányok, köszönöm szépen a dícsérő szavakat a fiatal ember nevében is:)
Bizony ügyes volt a kis segéded, nagyon szép a torta!!
Férjednek boldog születésnapot kívánok, így utólag!!
Megjegyzés küldése