2011. március 9., szerda

Sült gomba fetasajttal

Könnyű és gyors vacsora a tavaszvárás jegyében. Egyetlen egy hibája volt, hogy nagyon kevés volt:)

Hozzávalók:
8-10 fej közepes méretű csiperkegomba,
1 ek. zsemlemorzsa,
1 ek. aprított petrezselyem,
1 kk. szárított kaukkfű,
1 ek. aprított metélőhagyma,
10 dkg feta sajt,
fél citrom leve,
2 ek. olívaolaj.
só.

A megmosott gombák szárát eltávolítjuk (jól lesz majd levesbe), üregükkel felfele egy tűzálló tálba tesszük őket. A prézlit a felaprított zöldfűszerekkel (egy kevés petrezselymet tegyünk félre) összekeverjük, megsózzuk, és a gombák üregeibe kanalazzuk. Tetjükre egy-egy kocka fetasajtot teszünk. A citoromlevet és az olívaolajat egy befőttesüvegben összerázzuk, felét ráöntjük a gomábkra másik felét egy kis vízzzel együtt a gombák alá.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 percig sütjük, míg a gomba megpuhul, a tetjén a sajt szépen megpirul. A félretett petrezselyemmel bőven megszórva tálljuk.

6 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon guszta, biztos finom!

Tálaló írta...

Engem megfőzött...Vittem.

Citromhab írta...

Erre a vacsorára én most 5, azaz öt pontot adnék:-))

Kati írta...

Én is szoktam készíteni töltött gombát, nagyon étvágygerjesztőek a tiedek!

Ditta tortái írta...

Én is adok egy ötöst,ha Te is adsz öt darabot:-)Nagyon guszták!

családi tűzhely írta...

Ottis, köszönöm.

Tálaló, remélem, ízleni fog.

Citromhab, nagyon örülök ennek az ötösnek:)

Kati, a töltött gomba csak finom lehet:)

Ditta, sajnos már csak hült helye van:(

Bianka, köszi.