2011. március 2., szerda

Almás-mákos rétes

A fiúk nagyon szeretik a rétest, a rangidős kedvence a meggyes, a pici pedig a mákosért van oda, de őszintén szólva bármikor, bármilyen rétest megesznek. A kész réteslapokat nagyon kedvelem, mivel rengeteg időt meg lehet velük takarítani. Tudom, hogy az igazi rétes, házi készítésű tésztát kíván, de őszinte vagyok és bevallom, az én rohanós napjaimba most nem fér bele a házi készítésű tészta. A lényeg, hogy a fiúk nem panaszkodtak, rekord sebességgel elfogyott minden.

Hozzávalók:
1 csomag rétestészta (6 lapos),
1,5 dl tej,
10 dkg cukor,
20 dkg darált mák,
4 db alma,
5 dkg mazsola,
1 db tojás,
olaj.

A tejet felmelegítjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mákot. Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, és levesszük a tűzről. Ha kihűlt, hozzáadjuk a mazsolát, és a lereszelt almát. 3-3 db réteslapot egymásra helyezünk, úgy hogy mindegyik lapot megkenjük olajjal. A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket, és szorosan feltekerjük. A két henger végeit összenyomjuk, és sütőpapírral vagy szilikonos sütőlappal bélelt tepsire rakjuk őket. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, és 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Tálaláskor a szeleteket megszórjuk porcukorral.



4 megjegyzés:

Anazar írta...

Tetszik ez a naaaaagyon mákos!!

Ditta tortái írta...

Nagyon guszták lettek!

Bianka írta...

Fantasztikus íze lehet

családi tűzhely írta...

Anazar, örülök neki:)

Ditta, köszi.

Bianka, az volt:)