2011. március 23., szerda

Savanyú káposztás lepény vacsorára

Tegnap vacsorára készült ez a finomság. A hűtőben árválkodó maradék savanyú káposztát kellett valahogy gyorsan felhasználnom, és laktató vacsorát varázsolnom. A mindig kéznél lévő mirelit leveles tészta most is segített. Sajnos a kép elég rossz lett, mert már besötétedett mire elkészült. A valóságban jobban mutatott, és finom volt:)

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta,
30 dkg savanyú káposzta,
10 dkg füstölt szalonna,
1 db vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 tubus krémsajt,
kakukkfű, olaj.



A csíkokra vágott szalonnát kevés olajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a vékonyra szeletet hagymát, és pár percig együtt pirítjuk őket, végül hozzáadjuk a savanyú káposztát is. Kb. 15 percig együtt pároljuk őket. A tejfölt közben kikeverjük a krémsajttal, a leveles tésztát pedig kinyújtjuk, és egy kiolajozott tepsibe egyengetjük.

A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk a párolt káposztát, rálocsoljuk a sajtos tejfölt, és megszórjuk kakukkfűvel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsül.



5 megjegyzés:

Bianka írta...

Igazán finom lehet

Dia és a konyha írta...

Amin savanyú káposzta van, az csak finom lehet!

Kati írta...

Ne idegeskedj a kép miatt, nagyon jó, és fincsi lehetett.

Kata írta...

Tetszik:)

családi tűzhely írta...

Bianka, tényleg az volt:)

Dia és a konyha, teljesen egyet értek veled.

Kati, kösönöm, kedves vagy.

Kata, örülök neki:)