2011. március 4., péntek

Narancsos-fokhagymás kacsasült

Kedves barátainktól kaptunk még karácsony előtt egy kacsát, rögtön ment a fagyasztóba, mert akkor más terveim voltak a konyhában. A múlt hétvégén előkerült a kacsa, és az utolsó tartozékig felhasználtuk. Az aprólékból leves lett, a májat zsírban megsütöttük, a combok és a mellek a következő képen végezték.

Hozzávalók:
2 db kacsacomb, és 2 db kacsamell,
8-10 gerezd fokhagyma,
2 db narancs,
só, bors.

A combok és a mellek bőrét bevagdossuk, alaposan bedörzsöljük őket sóval és borssal. Tepsibe pakoljuk a husikat bőrükkel felfelé, és mellé teszünk 8-10 gerezd fokhagymát héjával együtt. Ráöntjük a kifacsart narancslevet, és lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 1,5 óráig sütjük, amíg megpuhul, majd levesszük a fóliát, és 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.















2 megjegyzés:

Ditta írta...

Hú,most fogyott el,de már jöhetne is,nagyon guszta:-)

családi tűzhely írta...

Ditta, láttam ám a tied is nagyon guszta volt:)