2011. március 19., szombat

Ajváros karaj szeletek

A "véres verejtékkel" készült ajvárt nagyon óvatosan használjuk fel, szinte csak ünnepnapokon kerül elő egy-egy üveggel. A múlt hétvégén kamprapolc rendezgetés közben szó szerint lepottyant egy üveg az ölembe, és kísértésbe vitt. Az eredetileg tervezett tejfölös-sajtos karaj szeleteket e képen módosítottam a vasárnapi ebédre.

Hozzávalók:

8 sz. karaj,
8 ek. ajvár,
20 dkg sajt,
só, bors.

A kivert hússzeleteket enyhén megsózzuk, borsozzuk (vigyázzunk a sózással, mert a paprikakrém elég sós), és olajjal vékonyan kikent tepsibe pakoljuk őket szépen egymás mellé. Minden szeletet megkenünk 1-1 ek. ajávrral, és bőven megszórunk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben először fóliával letakarva kb. 30-40 percig, majd fólia nélkül további 15 percig sütjük.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Finom lehet, szeretem a karajos ételeket

Ditta írta...

Nagyon fincsi lehet,megenném szívesen:-)

családi tűzhely írta...

Bianka, a karaj nákunk is nagy kedvenc.

Ditta, köszi:)

Citromhab írta...

Kérlek, nézz be hozzám:-)
http://citromhab.blogspot.com/2011/03/dijozon.html