Tegnap vacsorára készült ez a finomság. A hűtőben árválkodó maradék savanyú káposztát kellett valahogy gyorsan felhasználnom, és laktató vacsorát varázsolnom. A mindig kéznél lévő mirelit leveles tészta most is segített. Sajnos a kép elég rossz lett, mert már besötétedett mire elkészült. A valóságban jobban mutatott, és finom volt:)
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta,
30 dkg savanyú káposzta,
10 dkg füstölt szalonna,
1 db vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 tubus krémsajt,
kakukkfű, olaj.
A csíkokra vágott szalonnát kevés olajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a vékonyra szeletet hagymát, és pár percig együtt pirítjuk őket, végül hozzáadjuk a savanyú káposztát is. Kb. 15 percig együtt pároljuk őket. A tejfölt közben kikeverjük a krémsajttal, a leveles tésztát pedig kinyújtjuk, és egy kiolajozott tepsibe egyengetjük.
A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk a párolt káposztát, rálocsoljuk a sajtos tejfölt, és megszórjuk kakukkfűvel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsül.
5 megjegyzés:
Igazán finom lehet
Amin savanyú káposzta van, az csak finom lehet!
Ne idegeskedj a kép miatt, nagyon jó, és fincsi lehetett.
Tetszik:)
Bianka, tényleg az volt:)
Dia és a konyha, teljesen egyet értek veled.
Kati, kösönöm, kedves vagy.
Kata, örülök neki:)
Megjegyzés küldése