A nagy utazásra kellett valami nasi, ami ébren tart, kézre áll, de nem morzsálódik, feldobja az elcsigázott testet és lelket, és nem utolsó sorban finom. Ez lett a végeredmény, és teljes mértékben megfelelt az elvárásoknak. Jelesre vizsgázott, jöhet máskor is.
Hozzávalók:
12 dkg vaj,
18 dkg liszt,
12 dkg barna cukor,
1 nagy ek. méz,
1 db tojás,
3 tk. nescafé,
1 tk. sütőpor,
10 dkg étcsoki,
5 dkg dió,
csipet só.
Hozzávalók:
12 dkg vaj,
18 dkg liszt,
12 dkg barna cukor,
1 nagy ek. méz,
1 db tojás,
3 tk. nescafé,
1 tk. sütőpor,
10 dkg étcsoki,
5 dkg dió,
csipet só.
A vajat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 tk. forró vízben feloldott nescafét, a tojást, és jól összedolgozzuk. Ezután jön bele a liszt, sütőpor, durvára vágott dió, apróra vágott étcsoki és végül a csipet só. A tésztát legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Sütőpapírral bélelt tepsire kiskanál segítségével apró halmokat teszünk a tésztából, majd kézzel lelapogatjuk a halmokat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsülnek.
2 megjegyzés:
Vevő vagyok minden fajta kekszre, ezekre a kis gusztákra is :)
Bianka, köszi.
Megjegyzés küldése