2010. december 18., szombat

Diós félholdak

Karácsonyi aprósüti készletünk újabb tagja ez a diós-lekváros holdacska. Elkészítése elég időigényes, de nagy előnye, hogy jóval az ünnepek előtt megcsinálható (amikor még jobban ráérünk). Fém dobozban akár 3-4 hétig is eláll. Persze, ha jól eldugjuk a fém dobozt:)

Hozzávalók:
16 dkg dió,
16 dkg margarin,
8 dkg porcukor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 csipet só,
1 ek. rum,
1 db tojás,
32 dkg liszt,
15 dkg csokis szilvalekvár,
porcukor a szóráshoz.


A margarint, a porcukrot, vaníliás cukrot és a sót habosra keverjük. Hozzáadjuk a rumot, a tojást, a lisztet és a darált diót, majd a robotgép dagasztóspiráljával jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és egy éjszakára át hűtőben pihentetjük.
Másnap a tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk, a félhold formával kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire pakolgatjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük. Ha kihűltek a holdacskák, lekvárral megkenjük a felét, és összeillesztjük őket a párjukkal. Bármilyen lekvár alkalmas, én most a csokis szilvalekvárunkat halszáltam. Porcukorral meghintve tálaljuk.

6 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Megkóstolnám szívesen:),nagyon jól néznek ki!

Gizi írta...

Nagyon mutatós, és gondolom éppen olyan finom is. Viszem a receptet,köszönet érte. Igaz az ünnepekre már nem sütöm meg, de hamarosan sort kerítek rá.

Bianka írta...

Fenségesen guszta

családi tűzhely írta...

Ditta, köszönöm szépen.

Gizi, remélem, ízleni fog:)

Bianka, köszi.

Ildy írta...

Ehh, de guszta! Ráadásul csokis szilvalekvárral!:)

családi tűzhely írta...

Ildy, Karácsonykor minden bűn belefér:)