2010. december 13., hétfő

Citromos-csokoládés keksz

Nagyüzemben megy már nálunk is a karácsonyi aprósütemények készítése, és szép sorban jönnek a receptek is. Kezdjük egy illatos, citromos-csokis keksszel. Nagy előnye, hogy hamar megvan, és akár az utolsó pillanatban is neki lehet fogni.

Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé,
10 dkg vaj,
12,5 dkg cukor,
1 db tojás,
20 dkg liszt,
1 tk. szódabikarbóna,
1 tk. sütőpor,
5 dkg (+ valamennyi a díszítéshez) kandírozott citromhéj apróra vágva,
1 ek. citromlé.

A vajat a csokoládéval együtt felolvasztjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt vajas csokoládét. Belekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport. Végül beledolgozzuk a citromlevet és a citromhéjat. A tésztát egy órát hűtőben pihentetjük. Kis golyókat formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket. A kekszek tetejére csippentünk egy kis kandírozott citromhéjat. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készülnek el.





4 megjegyzés:

Ditta írta...

Ez jól hangzik,és tényleg nem tűnik bonyolultak,ami a lényeg ,gondolom nagyon finom is:)

Bonbon mánia írta...

Gyűjtöm a kekszrecepteket, ezt is lementem, köszi:-))
A kandírozott citromhéjat imádom a sütikbe :-))

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

családi tűzhely írta...

Ditta, tényleg hamar megvan.

Bonbon mánia, remélem, ízleni fog:)

Bianka, köszi.