2010. december 14., kedd

Mandulás csók

Ez a habkönnyű és ellenállhatatlan illatú édesség azonnal rabul ejtett. Egyszerűen nem lehet abbahagyni az eszegetést, veszélyes csábítás:) Túl korán nem érdemes elkészíteni, mert nem éri meg a Karácsonyt.

Hozzávalók:
4 db tojásfehérje,
csipet só,
28 dkg cukor,
32 dkg őrölt mandula,
1 tk. mandulaaroma.

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan beleszórjuk a cukrot. Az őrölt mundulát és az aromát óvatosan a cukros habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelet tepsire két kiskanál segítségével kis halmokat pakolgatunk a habcsókmasszából. Elegendő távolságot hagyjunk a halmok között, mert sütés közben szétfolyik. 150 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranysárgára sütjük a habcsókokat.





4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon fincsi lehet

Ditta tortái írta...

Ez nagyon jól hangzik,finom lehet nagyon

horimarika írta...

Hűűűűűűűűűűűűű!Jó nagyon.

családi tűzhely írta...

Lányok, köszönöm szépen! Nekünk nagyon bejött:)