2010. október 31., vasárnap

Cukkinis-húsos egytál

Megint egy hús-zöldség kombináció. Görögországban ettem valami hasonlót, ami az alap öteletet adta ehhez az ételhez. Cukkini szezonban többször is elkészítem, mert nagyon szeretjük. Kellemesen savanykás ízvilágú, cukkini rajongóknak kötelező:)
Hozzávalók:

50 dkg darált hús (jelen esetben sertés),
1 kg cukkini,
1 fej vöröshagyma,
1/2 citrom leve,
só, bors,
1 csokor kapor,
4 db tojás,
2 ek. tej,
15-20 dkg reszelt sajt,
olaj és vaj.


A felaprított hagymát és a darált húst kevés olajon megpirítjuk. Beleöntjük a citrom levét, sózzuk, borsozzuk, és kb. 15 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, és lefedve további 15 percig főzzük, végül rászórjuk a felaprított kaprot.
A tojásokat a tejjel felverjük, beletesszük a reszelt sajt felét, sózzuk, borsozzuk és a cukkinis húshoz adjuk.
Egy hőálló tálat kivajazunk, és beleöntjük a keveréket. Rászórjuk a maradék sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

2 megjegyzés:

Ildy írta...

Cukkini, kapor, citrom, ez csak jó lehet!:) Nagyon guszta!

családi tűzhely írta...

Ildy, köszönöm, ez tényleg nyerő kombináció:)