Nagyon szeretjük a szilvát. Dani fiam csak úgy magában is hihetetlen mennyisége képes elpusztítani. Ha szilvás sütit akarok csinálni, résen kell lennem, hogy maradjon gyümölcs mire a sütésre kerül sor. Most sikerült:)
Hozzávalók:
15 dkg liszt,
10 dkg margarin,
5 dkg porcukor,
1 tojás,
3 dl tejföl,
3 tojás,
12 dkg cukor,
30 dkg szilva,
1 kk. fahéj.
Hozzávalók:
15 dkg liszt,
10 dkg margarin,
5 dkg porcukor,
1 tojás,
3 dl tejföl,
3 tojás,
12 dkg cukor,
30 dkg szilva,
1 kk. fahéj.
A margarint a liszttel és a porcukorral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk és a tojást és összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk belőle, és egy piteformába borítjuk. Az alját kissé megszurkáljuk, és 15 percre hűtőbe tesszük, majd 180 fokos sütőben világosra sütjük.
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és félbe vágjuk. Az elősütött pitetésztán szépen elrendezzük a szilvákat és meghintjük őket fahéjjal. A tejfölt a három tojással és a cukorral simára keverjük, míg a cukor fel nem olvad, majd a szilva tetejére öntjük. 160 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
4 megjegyzés:
Nyammi ez valami isteni lehet
Bianka, köszönöm:)
Ha van egy kis időd, nézz be hozzám! Neked ajándékoztam egy díjat sok szeretettel. :D
Mézigörl, köszönöm szépen!!!
Megjegyzés küldése