2010. október 20., szerda

Balzsamecetes sült zöldségek bajor grill kolbásszal

Kis kuktám segített tegnap este a vacsora elkészítésében, míg a beteg apukája pihent. Lelkesen aprította a zöldségeket, szórta a fűszert. Fiú létére annyira lelkes és érdeklődő a konyhában, hogy néha csak ámulok-bámulok. És nagyon igényes:) Tegnap vacsora készítés közben azt kérdezte, és mi lesz a desszert? (Nem igazán szoktunk hétköznap vacsira desszertet enni.) Nem bírtam ki nevetés nélkül: "még desszertet is szeretnél?" Válasz: "Igen, vagy fagyit, vagy azt a finom bonbont, tudod, azt a zene bácsisat (Mozart)."

Hozzávalók:
6 db bajor grill kolbász,
1 db cukkini,
1 db padlizsán,
4 db paradicsom,
1 fej lilahagyma,
2 ek. balzsamecet,
3-4 ek. olivaolaj,
só, bors, bazsalikom.

A megmosott zöldségeket felkockázzuk, a lilahagymát felszeleteljük, és mindent beleöntjük egy tepsibe. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal, és az egészet jól átfogatjuk. A zöldségek tetejére rápakoljuk a kolbászokat. Az egészet meglocsoljuk a balzsamecettel és az olivaolajjal. Előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Figyelem, tunkolni kötelező:)

4 megjegyzés:

Dia írta...

Nagyon gusztusos!

Bianka írta...

Atya ég nagyon guszta

Lizann írta...

Ilyet bármikor bevállalnék! És nagyon ügyes kiskuktád van! Zenebácsisat - ez nagyon jó!:-))

családi tűzhely írta...

Dia, köszönöm.

Bianka, és még finom is:)

Lizann, köszönöm a kiskukta nevében is a dícsérő szavakat:)