Egy gyors, egyszerű és nem utolsó sorban egészséges köret. A sima párolt brokkolinál kicsit izgalmasabb ízvilág. Nekem különösen ízlettek az megpirult falatkák, és így sajttal megszórva még a gyerek is megette:)
Hozzávalók:
75 dkg brokkoli,
fél citrom leve,
5 dkg reszelt sajt,
1 kk. só,
olívaolaj.
A brokkolit megmossuk, és virágaira szedjük. Egy hőálló tálba szórjuk, meglocsoljuk az olivaolajjal, sózzuk, jól összeforgatjuk, és 220 fokos sütőben 20-25 percig pirítjuk. Ezután kivesszük a sütőből, rácsepegtetjük a citromlevet, és megszórjuk a reszelt sajttal.
9 megjegyzés:
Hű nagyon finom, vagyis karfiolból is el lehetne készíteni, mert nem vagyok brokkoli párti
Bianka, biztos finom karfiolból is. Én még kelbimbóval is el tudom képzelni.
Na én tutira a brokkolira szavazok :)
Szuper recept!
Ami, köszönöm!
Szuper ez a recept!
Nézz be hozzám, légszi:)
http://ildygastro.blogspot.com/2010/10/sajtos-mustaros-tarja.html
Fincsi nagyon :)
Ildy, köszönöm, és már bekukkantok hozzád.
Jutka, köszönöm, nagyon kedves vagy:)
Milyen klassz recept, van is itthon brokkolim...kipróbálom!:)
Mézigörl, remélem, ízleni fog:)
Megjegyzés küldése