2010. október 22., péntek

Roston sült pulykamell szilvás raguval


A szilva szezonnak igazából már vége, de még most is lehet elvétve kapni ebből a kiváló gyümölcsből. A gyümölcs és hús variációt nem mindenki kedveli, de mi nagyon szeretjük. Krémes krumplipürével tálalva isteni volt ez a kombináció.

Hozzávalók:
6 szelet pulykamell,
só, bors, kakukkfű,
fél kg szilva,
1 dl száraz vörösbor,
2 ek. méz,
fahéj, szegfűszeg.

A húst enyhén kiverjük, sóval, borssal, kakukkfűvel meghintve kevés olajon mindkét oldalát kisütjük.
A szilvát egy edényben a borral együtt feltesszük főni. Fahéjjal, szefűszeggel, mézzel ízesítjük, és jól kiforraljuk. A megsült pulykamell szeletek mellé kínáljuk.

3 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Imádom a gyümölcs-hús párosítást! Rendkívül guszta! :)))

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

családi tűzhely írta...

Mézigörl, jó ízlésed van:)

Bianka, tényleg finom, a fahéjtól és szegfűszegtől kicsit adventi hangulata lett az ételnek.