A szilva szezonnak igazából már vége, de még most is lehet elvétve kapni ebből a kiváló gyümölcsből. A gyümölcs és hús variációt nem mindenki kedveli, de mi nagyon szeretjük. Krémes krumplipürével tálalva isteni volt ez a kombináció.
Hozzávalók:
6 szelet pulykamell,
só, bors, kakukkfű,
fél kg szilva,
1 dl száraz vörösbor,
2 ek. méz,
fahéj, szegfűszeg.
A húst enyhén kiverjük, sóval, borssal, kakukkfűvel meghintve kevés olajon mindkét oldalát kisütjük.
A szilvát egy edényben a borral együtt feltesszük főni. Fahéjjal, szefűszeggel, mézzel ízesítjük, és jól kiforraljuk. A megsült pulykamell szeletek mellé kínáljuk.
3 megjegyzés:
Imádom a gyümölcs-hús párosítást! Rendkívül guszta! :)))
Nagyon finom lehet
Mézigörl, jó ízlésed van:)
Bianka, tényleg finom, a fahéjtól és szegfűszegtől kicsit adventi hangulata lett az ételnek.
Megjegyzés küldése