2010. október 17., vasárnap

Ajváros túrókrémmel töltött tekercsek

Alattomos dolog a fül fájás. Hirtelen jön a semmiből és iszonyúan fáj. Szombaton este még gyanútlanul néztük a Tv-t, éjfél után egy órával már az ügyeleten volt férjecském. A diagnózis heveny gennyes középfül gyulladás. Fül felszúrás, gyógyszerekkel hazabocsátás. Az egész vasárnap betegápolással telt (a beteg férj nyűgösebb, mint a beteg gyerek), így nagy vasárnapi főzőcskézésre nem volt időm. A szombatról maradt gulyásleves mellé kellett valami gyors fogást kreálnom, hogy legalább a gyerek éhen ne haljon. Tényleg gyorsan megvolt (fázis fotók sajnos a nagy kapkodásban nem készültek), még a nagybeteg férj is megkóstolta.


Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta,
25 dkg krémes túró,
2 ek. ajvár,
2 ek. tejföl,
1 csokor petrezselyem.

A túrót összekeverjük az ajvárral, a tejföllel és a felaprított petrezselyemmel. A téglalap alakúra kinyújtott leveles tésztát megkenjük a túrókrémmel. A két hosszabb oldal mentén feltekerjük úgy, hogy a két henger középen találkozzon. Éles késsel felszeleteljük, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük a tekercseket.















2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon-nagyon guszta

családi tűzhely írta...

Bianka, köszönöm:)