2010. június 1., kedd

Steak burgonya variáció

Tegnapi vacsoránk volt ez a finom fűszeres, ropogós burgonya tejfölös uborka salátával. Klasszikus értelemben ehhez egy jó nagy szelet husi dukálna, de nálunk főétel gyanánt is bevált.

Hozzávalók:

1 kg burgonya,

1,5-2 dl olivaolaj,

fél citrom leve,

1 ek. mustár,

só, bors, origánó, bazsalikom ízlés szerint (nekem bőven).

A burgonyát hasábokra vágtam. A többi hozzávalót jól összekevertem, ráöntöttem a burgonya darabokra és alaposan összeforgattam. Kibéleltem egy tepsit sütőpapírral és szép sorban ráhelyeztem a krumplikat. 220 fokos sütőben kb. 1 óra alatt többször átforgatva készre sütöttem. Kívül ropogós, belül finom puha.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom a férjem is imádja

Dia írta...

Szeretjük..

Niki írta...

Nagyon guszta:))

Chef Viki írta...

Most vettem egy csomó aprószemű újkrumplit a piacon :-)Abból is tuti lesz, úgy érzem :-))

A tejfölös uborkasaláta szót látva meg folyik a nyálam! Imádom!

családi tűzhely írta...

Bianka, férjednek kíváló ízlése van:)

Dia, nem csodálkozom rajta, hogy szeretitek, mennyei eledel:)

Niki, köszönöm!

Chef Viki, az idén még nem ettünk újkrumplit, de a hétvégén sürgősen pótolni fogom:)