2010. június 13., vasárnap

Zabpelyhes-mazsolás keksz





A héten kisfiam ovis csoportja kirándulni ment. A csigakertbe sétáltak el egy délelőtt. A hátizsákba hamuban sült pogácsa helyett került ez a keksz, hogy a hosszú utat kibírja, és éhen ne haljon a lelkem:)

Hozzávalók:

15 dkg zabpehely,

10 dkg liszt,

15 dkg margarin,

12 dkg cukor,

1 tojás,

10 dkg mazsola,

1 csipet só,

1/2 tk. fahéj,

1/2 tk. szódabikarbóna.


A cukrot a margarinnal és a tojással habosra kevertem, majd hozzáadtam a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, sót és a fahéjat. Végül beleszórtam a mazsolát és jól összedolgoztam a masszát. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat raktam egymástól kellő távolságra, mert sülés közben megnőnek. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt kész. Amikor kivettem még kicsit puha volt, de ahogy hűl, úgy keményedik.

6 megjegyzés:

Pocak Panna írta...

Szép tálalás, guszka kekszek! Én is szoktam kekszet gyártani rendszeresen, amit én és párom (és párom munkatársai) élveznek. Imádom tízóraira. :-) Szép!

családi tűzhely írta...

Pocak Panna, köszönöm szépen a dícsérő szavakat, nagyon aranyos vagy:)

Bianka írta...

Nagyon gusztán néznek ki, szeretem a hasonló kekszeket

családi tűzhely írta...

Köszi, Bianka!

Beáta írta...

Szia! Imádjuk a kekszedet! Egyszerű és mennyei!

családi tűzhely írta...

Kedves Beáta!
Nagyon örülök, hogy ízlett a keksz:)