Tegnapi vacsoránk volt ez a finom fűszeres, ropogós burgonya tejfölös uborka salátával. Klasszikus értelemben ehhez egy jó nagy szelet husi dukálna, de nálunk főétel gyanánt is bevált.
Hozzávalók:
1 kg burgonya,
1,5-2 dl olivaolaj,
fél citrom leve,
1 ek. mustár,
só, bors, origánó, bazsalikom ízlés szerint (nekem bőven).
A burgonyát hasábokra vágtam. A többi hozzávalót jól összekevertem, ráöntöttem a burgonya darabokra és alaposan összeforgattam. Kibéleltem egy tepsit sütőpapírral és szép sorban ráhelyeztem a krumplikat. 220 fokos sütőben kb. 1 óra alatt többször átforgatva készre sütöttem. Kívül ropogós, belül finom puha.
5 megjegyzés:
Nagyon finom a férjem is imádja
Szeretjük..
Nagyon guszta:))
Most vettem egy csomó aprószemű újkrumplit a piacon :-)Abból is tuti lesz, úgy érzem :-))
A tejfölös uborkasaláta szót látva meg folyik a nyálam! Imádom!
Bianka, férjednek kíváló ízlése van:)
Dia, nem csodálkozom rajta, hogy szeretitek, mennyei eledel:)
Niki, köszönöm!
Chef Viki, az idén még nem ettünk újkrumplit, de a hétvégén sürgősen pótolni fogom:)
Megjegyzés küldése