2011. június 20., hétfő

Sütőpapírba tekert halacska

Sütőpapírban sütni jó dolog. Az így elkészített étel megőrzi természetes ízét, zamatát, mutatós és még tepsit sem kell súrolnunk, ha ügyesen csomagolunk. Nyári nagy melegben egy tál salátával kitűnő vacsora.

Hozzávalók:
3 db Pangasius filé,
6 szelet citrom,
fél citrom leve,
egy nagy csokor kapor,
só, bors,
olívaolaj.


A halszeleteket sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk citromlével, bőven megszórjuk felaprított kaporral, és a tetejére helyezünk 2-2 szelet citromot. A sütőpapírból négyzet alakú lapokat vágunk, és vékonyan megkenjük őket olajjal. A halszeleteket egyesével becsomagoljuk sütőpapírba levegősen, ne legyenek a batyuk túl szorosak. Előmelegített 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsülnek.





3 megjegyzés:

Bianka írta...

Csodásan néz ki

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Isteni finom lehetett. Én is szeretem a halat sütőpapírban sütni.:)

családi tűzhely írta...

Bianka, köszi!

Gizi, tényleg jó módszer a sütőpapírosdi:)